Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

«ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ»

                  Εξώδικα, Ανακρίσεις, Περιφέρεια και η υπόσχεση
                                          των Ρομά Αιτωλικού! 
                                      

    Στην Βουλή «οι αριστεροί» ψηφίζουν τα πάντα τυφλά.

Κόβουν μισθούς, κόβουν συντάξεις, κόβουν το λαιμό μας, κόβουν τα πόδια μας κι εμείς εδώ...σφυράμε κλέφτικα. Μόνο τα χέρια δεν μας έχουν ακόμη κόψει  και καλώς, γιατί χρειάζονται για να μουντζωνόμαστε!

   Αυτοί  είναι αριστεροί στον καβάλο μάλλον!

Στο Ιερό Μεσολόγγι, παρ’ όλα αυτά, δεν κουνιέται φύλλο! Όχι μόνο δεν κουνιόμαστε για όσα πανελλαδικά μας καίνε, αλλά δεν κουνιόμαστε ούτε για τα δικά μας, τα τοπικά!


   Θέμα 1ο

  Ο τύπος χωρίς χτες-ο τύπος χωρίς αύριο, διώκεται κύριοι και κυρίες.

  Έφτασαν πληροφορίες στ’ αυτιά μου για ανακρίσεις και Διοικητικές απολογίες! 
  Η τριανδρία (Κατσούλης-Μουρκούσης-Τέγας),έστειλαν εξώδικο στον δήμαρχο περί «σύγκρουσης συμφερόντων και ασυμβίβαστου».
  Τί εννοούν οι «τρεις ποιητές»; Απλό!
  Σύμφωνα -πάντα- με τον νόμο, ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι...δήμαρχος και συνάμα πρόεδρος στην (ιδιωτική) εταιρεία Μαρίνα Α.Ε. με μισθό τσεπωμένο- για να μην ξεχνιόμαστε- 1.000ρικάκι έξτρα του μισθού του, που πληρώνουμε όλοι εμείς τα γίδια!

  Τον δημαρχιακό μισθό πληρώνουμε εμείς τα γίδια, όχι τον εταιρικό, γιατί αυτόν τον τσεπώνει από τα συνεταιράκια Μέννεν-Αγγελόπουλο, που τάχαμου είναι τσακωμένοι! Στις πληρωμές τα βρίσκουνε πάντως, έτσι;

  Πραγματικά, είναι αξιοπερίεργο. Να είσαι πρόεδρος σε εταιρία, στην οποία επιστασία ασκεί ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος...είσαι εσύ! Τί θα πρωτοκοιτάξεις; Τα συμφέροντα της εταιρίας ή του δήμου;
  Μη χέσω τώρα.....Την απάντηση όλοι την ξέρουμε, αλλιώς δεν είχε λόγο να πάρει τέτοια θέση!

  Το εξώδικο αυτό πάντως, κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα επίσης!

  Αυτός τότε, έκρινε πως το περιεχόμενο του εξωδίκου, κραυγάζει ποινικές κατηγορίες εις βάρος του δημάρχου και το ασυμβίβαστο στέκει. Κάλεσε λοιπόν την τριανδρία να καταθέσει ( μάλλον έναν-έναν, αποκλείεται να τους πήρε...μπουλούκι). 
  Είναι σίγουρο πως οι «τρεις ποιητές» ρωτήθηκαν από τον Εισαγγελέα, αν επιθυμούν την ποινική δίωξη του δημάρχου, ώστε να προχωρήσει το πράγμα παρακάτω. Την απάντησή τους, σούμα ή χωριστά δεν την γνωρίζω, αλλά δεν έχει και τόση σημασία τελικά!

  ΑΝ όντως απαγγελθούν κατηγορίες στον τύπο χωρίς χτες-χωρίς αύριο, θα φέρει εις πέρας άραγε η δικαιοσύνη το έργο της, ή θα σκοντάψει στην γραφειοκρατία μέχρι το πέρας της θητείας του τύπου και μετά ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ;

 ΑΝ τελικά πράξει η δικαιοσύνη το έργο της και γρήγορα και σωστά, τότε τι; Θα του αποδοθεί ποινή φυλάκισης; Τί σόι ποινή θα είναι αυτή; Εξαγοράσιμη; Αν είναι εξαγοράσιμη παιδιά να μας λείπει! Όχι μόνο δεν αντέχει άλλο η τσέπη μου, αλλά δεν γουστάρω κιόλας να πληρώσω την ποινή του τύπου.

 Ας πάει στο φιλαράκι και υποστηρικτή του τον «ιπτάμενο», να πάρει δανεικά που του περισσεύουν κιόλας! Τόοοοοοσα έσκασε για να μην μπει στην «στενή», θα σκοντάψει σε ψιλά;

  Θέμα 2ο

   Η τριανδρία ή αλλιώς οι τρεις ποιητές (θα εξηγήσω παρακάτω γιατί τους αποκαλώ έτσι), απέστειλαν έγγραφο ως όφειλαν και στην Περιφέρεια, σχετικά με το «ασυμβίβαστο» του δημάρχου. Η Περιφέρεια λοιπόν, κάλεσε ή καλεί - θα μάθουμε σύντομα- τον τύπο που δημαρχεύει, σε Διοικητική Απολογία.
  Τί σημαίνει αυτό; Αν ευσταθούν τελικώς οι κατηγορίες, θα παύσουν τον τύπο από τα καθήκοντά του; Για πόσον καιρό; Λίγο; Πολύ; Εντελώς; Θα του πάρουν την καρέκλα; Θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από την προεδρία της Μαρίνας;
  Πάρ’ τ’ αυγό και κούρευτο!

  Ωωωωωω ρε γλέντια στην ομάδα του!

  Θα διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει την θέση του! Θα πάει η τρικλοποδιά σύννεφο! Γήπεδο θα μας τον κάνουν τον δήμο...Θα τσεκουρωθούνε πόδια και δεν έχουμε ρέφερι ικανό να σφυρίξει και κανένα πέναλτι της προκοπής!

  Προβάρουν ήδη σακάκια οι δελφίνοι ή θα σταθούν στο πλευρό του δημάρχου τους, ως ανταπόδοση για τις ωραιότατες αρμοδιότητες και προεδρίες που...δεν τους μοίρασε; 
  Θα τον στηρίξουν οι σύμβουλοί του ή θα παρακολουθήσουν αμέτοχοι τον ξεπεσμό του, με την άγρια χαρά ζωγραφισμένη στα μάτια τους, ένεκα των αδικιών που έχει διαπράξει μέσα στον ίδιο του τον συνδυασμό; Who knows!

   ΘΕΜΑ 3ο

  Θα φύγουν τελικά οι ρομά από την είσοδο του Αιτωλικού ή όχι;

  Κάποιοι έλαβαν χρήματα με μορφή χορήγησης/βοήθειας/δανείου, για ν’ αγοράσουν σπίτια και να στεγάσουν τις οικογένειές τους. Μέχρι εδώ όλα καλά.   Έλα όμως που δεν το έπραξαν! Τσέπωσαν τα χρήματα, τα έφαγαν σε αυτοκίνητα, τα έφαγαν σε προικιά για τσούπες, τα έφαγαν κοινώς  σε «καραμέλες» που λέει κι ο λαός και έχουν τον αμετακίνητο από την είσοδο Αιτωλικού!

  Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ρομά, που δεν πήραν το παραδάκι, γιατί πιθανά δεν το δικαιούνταν, οπότε αυτοί πρέπει να μεταστεγαστούν. Η Αγκινάρα είναι η τοποθεσία που επιλέχτηκε από τον δήμο και τους γύρω από αυτόν, ως ο καταλληλότερος χώρος μεταστέγασης.
  Δώσε λεφτά για τσιμενταρίσματα,(που θα στηθούν τα τσαντίρια, πάλι στο χώμα;) δώσε λεφτά για ΔΕΗ, δώσε λεφτά για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, δώσε...δώσε...δώσε...μας πήρανε τα σώβρακα!
  Και φτάνουμε στο σήμερα.

  Κάποιοι λένε θα φύγουν, άλλοι δεν το κουνάνε ρούπι, άλλοι κάνουνε την πάπια...
  Σε συνάντηση που είχε ο τύπος χωρίς χτες-χωρίς αύριο με κάποιους ρομά του Αντέλικου, έλαβε την υπόσχεσή τους ότι θα φύγουν...εν καιρώ και ησύχως!

                     « Όρκος δ' εταίρας ταυτό και δημηγόρου:  
                       Εκάτερος αυτών ομνύει προς όν λαλεί».
                                      Δίφιλος ο Σίφνιος
Μετάφραση: Ο όρκος της εταίρας (πόρνης) μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται  Πολύ περίεργα πράγματα βρε παιδί μου.

  Πως κατάφερε να συνευρεθεί ο δήμαρχος μαζί τους, με τόσο φιλικές διαθέσεις, αν θυμηθείς το μένος που έτρεφε εναντίον τους κατά την διάρκεια της προεκλογικής δημαρχιακής του εκστρατείας, τότε που πίστευε και κραύγαζε, πως όλοι οι ρομά του Αιτωλικού είναι με το μέρος του αντιπάλου του-γιατρού! 

  Τους είχε περάσει όλους, γενεές δεκατέσσερις...Τώρα ξαφνικά τα βρήκε μαζί τους; Με ποιο κίνητρο; 
  Ψηφαλάκια μήπως, που ξεκίνησε να αλιεύει από τώρα; Εκεί ποντάρει πάλι; Στους ρομά; Οι Αντλικιώτες το ξέρουν; Τό ΄χουν πάρει πρέφα ή τους βούλωσε τα μάτια και τ΄αυτιά με το διυλιστήριο;

  Και φτάνουμε στο δια ταύτα.

  Οι μισοί ρομά θα φύγουν με το καλό κάποια στιγμή από την είσοδο Αιτωλικού και θα κατοικήσουν την Αγκινάρα! Οι άλλοι μισοί θα παραμείνουν αδέρφια ως έχουν και θ΄αυγατίσουν κιόλας! Όταν αδειάσει ο υπάρχων χώρος από τους φευγάτους, εν μία νυκτί  οι εναπομείναντες θα φέρουν άλλους, συγγενείς και γυρολόγους από άλλα μέρη της Ελλάδας. Να μου το θυμηθείτε! Έτσι θα γενεί!    Εδώ είμαστε και θα το ζήσουμε!

  Ρομά λοιπόν στην είσοδο, ρομά στην Αγκινάρα, ρομά και στο γήπεδο.
Θαύμα! Μάλλον ο τύπος απευθύνεται σε ΜΠΡΟΚΟΛΑ! Εκεί έχουμε καταντήσει...

  Άσε τον κόσμο λοιπόν εκεί που κάθεται. Οι ρομά της εισόδου σε πείραξαν δήμαρχε; Γιατί, σου χαλάνε την μόστρα της αγαπημένης σου πόλης; Το δηλητήριο που θα τους ποτίσεις όλους σε λίγο καιρό δεν σε χαλάει;
Ααααα ρε ξύλο που πάει χαμένο!
  Όλους θέλει να τους χρησιμοποιήσει ο τύπος, ρομά και μπαλαμούς.

  Θα μας βάλει όλους να τσακωθούμε και θα έχουμε γεγονότα πάλι, όπως τότε που καιγόταν τ’ Αντλικό και μας μετέδιδαν τα κανάλια πανελλαδικά! Δεν μας φτάνει η φτώχια μας, η ληστρική κυβέρνηση, οι μαϊμουδοβουλευτές του νομού, θα πιαστούμε και μεταξύ μας!

            Άι στον κόρακα πια! Εδώ που σε γκαινιαστήκαμε!

  Πες μας πόσα θες, να τα μαζέψουμε όλοι ρεφενέ, να στα δώσουμε και να ξεκουμπιστείς, πριν μας κάνεις μεγαλύτερες ζημιές και τραβάμε τα μαλλιά μας!

  Θέμα τελικό

  Χαρακτηρίζω την τριανδρία Κατσούλη-Μουρκούση-Τέγα ως «ποιητές», γιατί κυκλοφορούν γραφόμενά τους σαν «ποιητικές συλλογές».

  Μία ποιητική συλλογή ως εξώδικο προς τον δήμαρχο, άλλη συλλογή προς την Περιφέρεια, άλλη συλλογή προς τον Ανακριτή, άλλη με κοινές ανακοινώσεις τους για άλλα τρέχοντα ζητήματα της πόλης και πάει λέγοντας.

  Κάτι μου μυρίζει εδωγιάς!

Λες να δούμε κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές και να μας φύγει το κλαπέτο;

   Για το ποιος θα μπει επικεφαλής δεν θα έχουν πρόβλημα, είμαι σίγουρος πως θα τα βρούνε. Για την κοινή γραμμή και ιδεολογία προβληματίζομαι, αν σκεφτείς πως ο Κατσούλης έχει υπάρξει δήμαρχος και τά ΄κανε κι αυτός μαρούλια!
   Πάντως και οι τρεις έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ. Είναι κι αυτό μια κάποια κοινή συνισταμένη! Δεν πειράζει που δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ, καλή καρδιά ρε παιδιά! Δεν θα χρειαστούν και «χρίσμα» από κανέναν.

  Πολύ θα μου άρεσε πάντως να δω τέτοιο σετάκι!

  Να δω πώς θα μαζέψουνε τον κόσμο τους βέβαια, με τέτοια ποικιλομορφία. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον...
  Άσε που ο τύπος χωρίς χτες-χωρίς αύριο θα πάθει εγκεφαλικό! 
  Λες γι΄αυτό νά ΄χει ριχτεί από τώρα στο ψηφομάζεμα; Επειδή βλέπει τί του έρχεται;
Άσε μας ρε τύπε που θες να εκλεγείς ξανά!
Σε πληρώνουμε για να φύγεις τώρα, όχι να σου δώσουμε και δημαρχιακή σύνταξη μη χέσω!


ILL BE BACK, με νεώτερα για το θέμα ανακρίσεων και απολογιών. 

  Μην ξεχνάμε και τους ρομά Μεσολογγίου και πάσης Ελλάδος, που πιθανά φέτος του Αι-Συμιού, μετά από πρόταση του Συλλόγου Αι-Συμιωτών, δεν θα βαφτιστούν ως είθισται στο μοναστήρι ανήμερα του εορτασμού, αλλά σε άλλη ημερομηνία!

  Θα έχουμε αντιδράσεις; Δεν θα έχουμε;

  Ο δήμαρχος στο θέμα αυτό στηρίζει τους Αι-Συμιώτες κι όχι τους αγαπημένους του ρομά! Τά ΄χει κάνει κουλουβάχατα!

                                                                      saitologos@gmail.com